Faktor Kejayaan Kejuruteraan & Kejuruteraan Laman

April 2, 2019by projectgrub0

Faktor Kejayaan Kejuruteraan & Kejuruteraan Laman

Kejayaan SEO adalah reka bentuk laman web. Struktur laman web yang betul akan memudahkan usaha SEO anda berkembang sementara yang salah akan melumpuhkan mereka.

Crawlability tapak

SEO “merangkak” laman web, pergi dari satu halaman ke yang tidak dapat dipercaya dengan cepat, bertindak seperti pembaca kelajuan aktif. Mereka membuat salinan halaman anda yang bertahan dalam apa yang dikenali sebagai “indeks” bersekutu, iaitu jenis buku besar di internet.

Apabila seseorang mencari, program ini membongkar buku besar-besaran ini, mencari semua halaman yang berkaitan kemudian memilih apa yang difikirkannya adalah yang terbaik untuk menunjukkan pertama. Untuk dijumpai, anda perlu berada di dalam buku. Untuk berada di dalam buku ini, anda perlu dirangkak.

Kebanyakan laman web biasanya tidak mempunyai masalah merangkak, namun ada perkara yang akan menyebabkan masalah. Contohnya, JavaScript atau Flash pastinya akan menyembunyikan pautan, mewujudkan laman-laman pautan yang terhasil dari SEO. Dan setiap orang pasti akan menyebabkan kata-kata tertentu pada muka surat untuk disembunyikan.
Setiap tapak diberi belanjawan merangkak, jumlah anggaran masa atau halaman enjin carian akan merangkak setiap hari, berdasarkan kepercayaan relatif dan pihak berkuasa tapak. Laman-laman yang lebih besar mungkin mencari untuk meningkatkan potensi merangkak mereka untuk memastikan bahawa halaman “betul” sedang dirangkak tambahan biasanya. Penggunaan robots.txt, struktur pautan dalaman dan khususnya memberitahu SEO untuk tidak merangkakan halaman dengan parameter URL tertentu boleh meningkatkan kecekapan merangkak.

Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan, isu merangkak mungkin hanya dielakkan. Di samping itu, adalah wajar untuk mengikuti untuk menggunakan sitemaps, setiap HTML dan XML, untuk membentuk mudah untuk SEO merangkak laman web anda.

Ingat, “reka bentuk mesra enjin carian” juga “reka bentuk mesra manusia!”

Mudah-alih

Lebih banyak carian Google berlaku pada peranti mudah alih daripada pada desktop. Memandangkan ini, tidak hairanlah bahawa Google adalah laman webyang diberi ganjaran yang mesra mudah alih dengan peluang ranking yang lebih tinggi pada carian mudah alih manakala orang yang tidak mungkin memerlukan masa yang lebih sukar. Bing juga melakukan perkara yang sama.

Jadi dapatkan laman web anda mesra mudah alih. Anda akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya dengan kedudukan carian serta membuat pengunjung mudah alih anda gembira. Di samping itu, jika anda mempunyai aplikasi, pertimbangkan untuk menggunakan pengindeksan aplikasi dan pautan, yang mana kedua-dua SEO ditawarkan.

Duplikasi / kanonik

Kadang-kadang buku besar-besaran itu, indeks carian, menjadi kemas. Melangkauinya, SEO mungkin mencari halaman selepas halaman selepas halaman yang kelihatan seperti kandungan yang hampir sama, menjadikannya lebih sukar untuk mengetahui bahawa beberapa halaman ini sepatutnya datang untuk carian tertentu. Ini tidak baik.

Ia menjadi semakin buruk jika individu secara aktif menghubungkan ke versi yang sama sekali berbeza dari halaman yang berterusan. Pautan tersebut, penunjuk kepercayaan dan kuasa, tiba-tiba berpecah antara versi tersebut. Hasilnya, persepsi yang diputarbelitkan (dan rendah) terhadap pengguna harga aktual telah melantik laman tersebut. Itu sebabnya kanonikisasi sangat penting.
Anda hanya ingin satu versi halaman berada di pasaran untuk mencari SEO.

Ada beberapa cara versi pendua halaman akan merayap. Sebuah laman web mungkin mempunyai versi WWW dan bukan-www dari kedudukan dan bukannya mengalihkan satu ke sebaliknya. Laman web e-dagang mungkin membolehkan enjin carian mengindeks laman web mereka. Tetapi tiada siapa yang akan mencari “halaman 9 pakaian merah.” Atau parameter penapisan mungkin dimasukkan ke URL, menjadikannya kelihatan (SEO) sebagai halaman yang berbeza.

Untuk seberapa banyak cara yang ada untuk membuat URL menguncup secara tidak sengaja, terdapat cara untuk mengatasinya. Pelaksanaan 301 pelencongan yang tepat, pengambilan tag rel = kanonik, mengurus parameter URL dan strategi penomboran yang berkesan dapat membantu memastikan anda menjalankan kapal yang ketat.
Seperti: Kelajuan tapak

Google mahu menjadikan web lebih pantas dan telah mengumumkan bahawa tapak cepat mendapat kelebihan ranking kecil di laman web yang lebih perlahan.
Walau bagaimanapun, membuat laman web anda dengan cepat sekali tidak menjadi tumpuan khusus kepada hasil carian tertinggi. Kelajuan adalah faktor kecil yang memberi impak hanya satu dalam 100 pertanyaan, menurut Google.

Tetapi kelajuan akan memperkuat faktor-faktor yang berbeza dan akan benar-benar memperbaiki orang lain. Kami sekumpulan orang yang tidak sabar pada hari ini, terutamanya apabila kami menggunakan peranti mudah alih kami! Oleh itu, pertunangan (dan penukaran) di laman web mungkin meningkatkan masa beban yang cepat.

Mempercepatkan laman web anda! Enjin carian dan manusia akan menghargainya.

Adakah URL anda deskriptif?

Ya. Memiliki kata-kata yang anda ingin dijumpai pada selang nama atau URL halaman anda akan memudahkan prospek kedudukan anda. Ini bukan faktor utama, tetapi jika masuk akal untuk mempunyai kata-kata deskriptif dalam URL anda, berbuat demikian.

Laman HTTPS / selamat

Google akan senang untuk memastikan pelayan HTTPS menjalankan bersih lengkap, untuk memberikan keselamatan yang lebih baik kepada pelayar web. Untuk membantu mewujudkannya, ia memberi ganjaran kepada laman web yang menggunakan HTTPS dengan rangsangan ranking yang kecil.

Seperti dengan peningkatan kelajuan kedudukan

projectgrub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reka Bentuk Laman WebBCZ IT Solutions Sdn Bhd
BCZ IT Solutions Sdn Bhd adalah Enterprise I.T. Penyedia Penyelesaian yang mengkhusus dalam Pembangunan Laman Web, Pengoptimuman Enjin Carian (SEO), Pengurusan Data Besar, Teknologi Awan dan Penyebaran Teknologi Skala Web Art.
LOKASI Cari Kami Di Sini
https://projectgrup.com/wp-content/uploads/2019/12/img-footer-worldmap.png
MENDAPATKANNYAKelebihan Sosial Link
Dapat mengambil petunjuk prestasi utama lancar di luar talian untuk memaksimumkan ekor panjang.
BCZ IT SOLUTIONTentang Kami
OKiT247 adalah Enterprise I.T. Penyedia Penyelesaian yang mengkhusus dalam Pembangunan Laman Web, Pengoptimuman Enjin Carian, Pengurusan Data Besar, Teknologi Awan dan Penyebaran Teknologi Skala Web Art.
LOKASI KAMIDimana untuk anda untuk mencari kami?
https://projectgrup.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHKelebihan Sosial Link
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.
seo by bcz